Komunikaty prasowe
Czas obalić domowe testy miodu!
Wraz z nadejściem jesieni internet eksplodował poradnikami pt.: „Jak …
Czy na pewno import wpływa na kondycję pszczelarstwa?
W Sejmie w ubiegłym tygodniu odbyło się posiedzenie Komisji …
Miód na czarną godzinę
Unia Europejska przyjęła strategię „Unia Gotowości”, w której zaleca, …
Logika przy miodzie znika…
Żyjemy w świecie, w którym bez wahania kupujemy telefony …
Miodowy sezon pełen kontrastów
Przymrozki, choroby pszczół i rosnące koszty kontra innowacje, dopłaty …
Naturalny doping dla sportowców i uczniów
Sportowcy mówią o nim jak o najlepszym naturalnym suplemencie, …
Dlaczego pszczoły zasługują na swoje święto?
Choć ważą zaledwie jedną dziesiątą grama, pszczoły mają potężny …
Import miodu to konieczność
W Polsce produkuje się rocznie około 27 tysięcy ton miodu, …
Świat w łyżce miodu
Miód coraz rzadziej kojarzony jest wyłącznie z tradycją i …
Letni smak, który budzi zmysły i przywołuje wspomnienia
Nie ma smaku bardziej letniego niż miód. Wystarczy odkręcić …
Miód w gąszczu etykiet – możliwe zawirowania na sklepowych półkach
Równo za rok na sklepowych półkach pojawią się nowe …
Ruszył sezon pełen wyzwań i szans dla pszczelarzy
Tegoroczny sezon miodowy rozpoczął się w cieniu niepokojących przymrozków, …